Grand tour in het oosten van Polen

Een achtdaagse door Polen: geschiedenis, natuur, cultuur

Dag 1. Aankomst per vliegtuig in Warschau. Reisbegeleider Marc Peirs komt naar de luchthaven om u op te halen. We rijden naar het hotel, regelen de check in, duiken de stad in voor een aperitief ‘Op zijn Pools’ en diner.

Dag 2. Hele dag Warschau. Wandeling langs de “Koninklijke Route”, de hoofdstraat van klassiek Warschau. Spoorzoeken naar erfenis van nazisme, communisme en Joden. Bezoek aan de Oude Stad. Onderweg lunch en ’s avonds vrij diner.

Dag 3. Voormiddag bezoek aan een museum naar keuze: de kunstwerken van het Nationaal Museum, of het boeiende Museum van de Geschiedenis van de Poolse Joden dat in 2016 de eretitel “Europees Museum van het Jaar” kreeg, of het indrukwekkende Museum Opstand van Warschau over de gedoemde opstand van zomer 1944 tegen de nazi’s. Na de lunch rit naar Kazimierz Dolny. Inchecken in Willa Wisla. Aperitief, diner.

Dag 4. Rustige dag in Kazimierz Dolny. Fikse wandeling, bezoek aan synagoge-museum, stedelijk kunstmuseum en talrijke kunstgalerietjes. Verpozen op terrasje aan Marktplein. Desgewenst gebruik van sauna, fitness, zwembad, fietsen, nordic walking. Vrij diner: desgewenst boekt uw reisbegeleiding een tafeltje in een van de twee Gault Millau- restaurants in Kazimierz Dolny.

Dag 5. Met de wagen bezoek aan kuuroord Naleczow en de boeiende stad Lublin. Bezoek aan Oude Stad en Kasteel. Terug naar Kazimierz Dolny: vrij diner. Desgewenst gebruik van sauna, fitness, zwembad.

Dag 6. Vroeg vertrek richting Krakow. Check in. Wandeling in oude stad en Joodse wijk Kazimierz. Vrij diner.

Dag 7. Daguitstap met reisbureau in Krakow voor bezoek aan kamp Auschwitz en zoutmijn Wielicka. Marc Peirs blijft in Krakow. ’s Avonds afscheidsdiner.

Dag 8. Terugvlucht naar België. Do Widzenia Polska! Tot weerziens, Polen!

OPMERKING:
De prijs van deze trip hangt af van het aantal deelnemers (1-4) en de keuze van de hotels. Marc Peirs biedt zowel in Warschau als in Krakau drie hotels aan in verschillende prijscategorieën. De keuze is aan de reizigers. In overleg met u bouwt Marc Peirs uw Poolse droomreis. Ga naar contact om uw reis te boeken. 

Natuur en rust in Kazimierz Dolny

STILTETRIP IN HET OOSTEN VAN POLEN

In de herfst en winter heeft Kazimierz Dolny in overvloed waaraan in het Westen zulk een schrijnend tekort is: stilte. De herfst, winter en vroege voorjaar zijn uitgelezen momenten om u onder te dompelen in de volstrekte rust van Kazimierz Dolny. Tijdens heerlijke wandelingen in de holle wegen, in de bossen of langs de majestueuze Wisla, hoort u letterlijk niks behalve uw eigen voetstappen. Hoogstens waait u een verre hondenblaf tegemoet.

Dit stilteverblijf is een ideale korte vakantie om de batterijen op te laden en (hernieuwd) kennis te maken met het authentieke oosten van Polen in de zalige zekerheid dat alles voor u is geregeld: geen gedoe om zelf hotels te moeten boeken, geen gehannes met huurauto’s. Marc Peirs bezorgt u een zorgeloos verblijf.

U bezoekt, als u dat wil, het Stedelijk Kunstmuseum met een prachtige collectie van kunstenaars die in hun werk Kazimierz hebben vereeuwigd. Meer kunst kan u aantreffen in de lokale kunstgaleries. U bezoekt desgewenst ook de oude synagoge die een museumpje huisvest over de geschiedenis van de Joden in Kazimierz Dolny.

Deze stiltetrip loopt van vrijdag tot maandag maar ook een midweek is uiteraard mogelijk. U geniet van drie/vier overnachtingen met uitgebreid ontbijt in Willa Wisla. U kan gebruik maken van de sauna’s, fitness, fietsen, nordic walking sticks. Wil u een bezienswaardigheid in de regio bezoeken? We begeleiden u graag, alles kan. Op de avond van aankomst zorgen we voor een aperitief op zijn Pools en een welkomstdiner. U wordt afgehaald aan de luchthaven (Warschau Chopin, Warschau Modlin of Lublin) en u wordt er ook teruggebracht voor uw terugvlucht.

Prijs voor twee personen: 950 euro. Inbegrepen in de prijs:
– alle transfers: luchthaven heen en terug, bezoek aan een of meerdere bezienswaardigheden
in de regio
– inkomgeld voor alle te bezoeken bezienswaardigheden
– elke ochtend uitgebreid ontbijt in Willa Wisla
– welkomstdiner op avond van aankomst
– begeleiding in Kazimierz Dolny en tijdens uitstap (pen)
– gebruik van sauna’s, fietsen, fitness, nordic walking sticks

Niet inbegrepen in de prijs:

– andere maaltijden dan de vernoemde (drie keer ontbijt en een welkomstdiner in Willa Wisla
zijn wel inbegrepen)
– persoonlijke uitgaven (souvenirs, geschenken, restaurants…)
– vliegtickets: die boekt u zelf naar en vanuit Warschau Chopin, Warschau Modlin of Lublin.
Marc Peirs helpt u graag in de keuze van luchthaven en vlieguren.